Dermatologie - multidisciplinair en multicultureel

Behandeling met Botulinum toxin (Botox®) door de dermatoloog

shutterstock_304162421

Germany-Flag-icon United-Kingdom-flag-icon Voor een ontspannen en frisse uitstraling.

Waarvoor gebruiken we botuline toxine?

  • Verminderen van de fronsrimpel
  • Verminderen van de kraaienpootjes
  • Rimpels op het voorhoofd
  • Hoofdpijn
  • Overmatig zweten
  • Ingetrokken kin
  • Afhangende mondhoeken
  • Gummy
In de Statenkliniek wordt de behandeling uitgevoerd door een van onze dermatologen.

Wat is botuline toxine?

Botuline toxine is een stof die de spieren ontspant en wordt al vele jaren gebruikt in de geneeskunde. Het bijzondere van deze injectable is dat het de oorzaak van de bepaalde rimpels aanpakt, namelijk de spieractiviteit. Door botuline toxine in de spier te spuiten, wordt de zenuwimpuls die voor de samentrekking zorgt tijdelijk geblokkeerd. Hierdoor is botuline toxine voor de behandeling van mimische rimpels effectiever dan een rimpelvuller en voorkomt het ontstaan van nieuwe rimpels. De rimpels worden verzacht of verdwijnen volledig. Het effect van botuline toxine is niet blijvend. Een behandeling kan zonder problemen worden herhaald. Deze injectable wordt als volkomen veilig beschouwd.

De behandeling met botuline toxine

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Met een dunne injectienaald brengt de arts botuline toxine aan in de spier die de rimpel of ongewenste gezichtsuitdrukking veroorzaakt. De injectie geeft slechts een licht branderig gevoel. Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen. Dit is na ongeveer een uur verdwenen.

Het resultaat van botuline toxine

Het resultaat van de behandeling is al na drie tot zes dagen te zien. De huid ziet er zichtbaar ontspannen uit en de rimpel wordt minder diep. Na veertien dagen is het effect optimaal. Het effect van de botuline toxine behandeling houdt drie tot vier maanden aan. Naarmate een behandeling vaker wordt herhaald houdt het effect op de rimpels langer aan. Dit varieert van zes tot negen maanden.

Onze prijzen

Onze prijslijst kunt u hier terugvinden.Klik hier om onze privacy verklaring te lezen. Wij gebruiken geen cookies.