Dermatologie - multidisciplinair en multicultureel

Behandeling melasma

shutterstock_1041040249 2@0.5x

germany-flag-icon united-kingdom-flag-icon Melasma is een pigmentstoornis waarbij donkerbruine vlekken ontstaan in het gezicht. Deze huidaandoening komt voornamelijk voor bij vrouwen. Hormonale factoren spelen waarschijnlijk de belangrijkste rol bij het ontstaan van melasma. Verder speelt overmatige blootstelling aan UV stralen ook een belangrijke rol. In Statenkliniek kunt u worden behandeld voor melasma. Deze diagnose wordt door de dermatoloog vastgesteld. De behandeling kan dan ofwel lokaal (bv. met een speciale IPL-lamp) of door middel van peelings worden uitgevoerd.

De peeling word gedaan door de huidtherapeut in samenwerking met de dermatoloog. Deze peeling zorgt ervoor dat de celdeling in de huid wordt versneld waardoor er een soort vernieuwing ontstaat van de opperhuid. Als gevolg hiervan zal de huid gaan afschilferen. Met de afschilfering hoopt men dat ook het overmatige pigment wordt afgevoerd. De verschillende peelings variëren van licht en biologisch tot matig en sterk. De sterkte is afhankelijk van verschillende huidtypes en de persoonlijke huidreacties.
Melasmablemish

Verder worden er foto’s van het aangedane gebied gemaakt om dit later goed te kunnen vergelijken. Aan de hand van de verkregen gegevens wordt er een passend pakket voor u samengesteld.

U vindt de standaardtarieven voor peeling in onze prijslijst voor Dermato-Cosmetiek . Als de dermatoloog u adviseert om de zeer effectieve maar complexe Cosmelan® -behandeling te gebruiken, krijgt u een individuele prijsopgave.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.Foto: Shutterstock 1041040249, klein foto geweten aan: Elord from Wikidocs [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Klik hier om onze privacy verklaring te lezen. Wij gebruiken geen cookies.