Dermatologie - multidisciplinair en multicultureel

Scannen van moedervlekken met computerprogramma

Titel_microderm_wDisp_mGermany-Flag-icon United-Kingdom-flag-icon Moedervlekken kunnen in de loop van de tijd veranderen en ongerustheid veroorzaken of in sommige gevallen leiden tot het ontstaan van een kwaadaardige moedervlek, ofwel melanoom. Controle van moedervlekken en het eventueel vroegtijdig verwijderen van een kwaadaardige moedervlek verkleint de kans op mogelijke uitzaaiing van een melanoom.

Uw dermatoloog controleert de moedervlekken met een dermatoscoop (vergrootlens met ingebouwd licht) en/of camera om het pigment en andere structuren zoals bloedvaten in een moedervlek beter te kunnen beoordelen.

Het is mogelijk om met onze apparatuur de Visiomed D120 uw moedervlek digitaal en in hoge resolutie op te slaan en te analyseren. Bij een vervolgafspraak kan de dermatoloog de opgeslagen beelden in het electronisch patientendossier terughalen en eventuele veranderingen van de moedervlek precies en accuraat monitoren. Op deze manier ondersteunt de apparatuur de arts met het beoordelen van de moedervlek, waarbij wordt bepaald of deze verdacht is voor een voorstadium van een melanoom.

Hoe analyseert het apparaat de moedervlek? De moedervlek wordt op een aantal onderdelen beoordeeld. Is de moedervlek wel of niet symmetrisch, en verder worden kleur, grootte, pigmentstructuren, bloedvaten en begrenzing nagekeken.

NB: Er wordt echter geen diagnose gesteld door het apparaat. Uw dermatoloog beoordeelt uw individuele situatie aan de hand van het dermatologisch onderzoek, en er wordt gekeken naar risicofactoren zoals bijvoorbeeld een licht huidtype, het aantal en type moedervlekken en de aanwezigheid van huidkanker in uw familie.
Klik hier om onze privacy verklaring te lezen. Wij gebruiken geen cookies.