Dermatologie - multidisciplinair en multicultureel

Medische consulten met behulp van telefoon en/of Skype

Skype-L-bis
Germany-Flag-icon united-kingdom-flag-icon Tijdens de corona lock-down periode zal de Statenkliniek telefonisch consulten aanbieden van de dermatologen die werkzaam zijn bij de Statenkliniek. Skype beeldbellen kunnen op verzoek van de patiënt een extra middel zijn voor een medisch consult bij de dermatoloog. Wij willen benadrukken dat dit bedoeld is als een korte termijn oplossing om de kans op infectie voor personeel en patiënten te verkleinen, maar in de meeste gevallen zal het niet in de plaats komen van een persoonlijk consult bij ons.

De procedure is als volgt.

  1. U als patiënt vraagt een afspraak met een van onze dermatologen.
  2. Als er goede redenen zijn om geen persoonlijk consult in de Statenkliniek te houden, geven wij u een tijdstip voor een telefonisch consult en bellen wij u op uw geregistreerde telefoonnummer.
  3. Na de telefonische afspraak bent u vrij om foto's per e-mail door te sturen naar de Statenkliniek, die u misschien wilt bespreken. Houd er rekening mee dat e-mail technisch gezien niet wordt beschouwd als een veilig communicatiemiddel. Door foto's te sturen gaat u akkoord met dit feit en verklaart u het risico te aanvaarden.
  4. Wij raden u aan de foto's te bundelen in een ZIP-archief dat versleuteld is met een wachtwoord. U kunt dit archief doorsturen en ons het wachtwoord laten weten via een apart communicatiekanaal (bijv. telefonisch).
  5. Om het uit te proberen hebben we een extra computer geïnstalleerd waarmee we Skype-videogesprekken met u kunnen voeren. We zijn ons er van bewust, dat Skype ook niet wordt beschouwd als een veilig transportkanaal. Vanwege de populariteit en de urgentie, waardoor we zijn getroffen, hebben we besloten om met de nodige zorgvuldigheid te werk te gaan. Ons Skype-station is niet aangesloten op onze reguliere IT-systemen. We slaan geen patiëntgegevens op zoals foto's of gesprekken op ons Skype-account. We zullen alle gespreksgegevens direct na het gesprek verwijderen. We beschouwen Skype als een verbetering van onze normale spraaktelefonie, d.w.z. voor beeldtelefonie.
  6. Als u een telefoongesprek wilt voeren via Skype, laat ons dan de naam van uw Skype-account weten en we zullen u bellen. Door uw Skype-accountnaam over te dragen, verklaart u de risico's te hebben begrepen en deze te accepteren.
  7. Gelieve u te onthouden van ongevraagde oproepen naar onze Skype-account. Wij zullen deze onmiddellijk weigeren.

Wij wijzen u erop dat een dergelijk telefonisch consult op dezelfde manier wordt gefactureerd als een persoonlijk consult in de kliniek, volgens de Nederlandse regelgeving.

Skype is een handelsmerk van Microsoft. De gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid kunnen hier worden bekeken.

Klik hier om onze privacy verklaring te lezen. Wij gebruiken geen cookies.