Dermatologie - multidisciplinair en multicultureel

No Shows

No-Show

germany-flag-icon united-kingdom-flag-icon Beste Patiënt,

Sinds enige tijd merken wij op dat het aantal patiënten die niet op de afspraak verschijnen is gestegen. Dit is vervelend omdat wij in overleg met de patiënt het tijdstip reserveren voor de arts en/of doktersassistent. Bij een eerste consult reserveren wij een ruime tijd van 30 minuten per patiënt, vanaf een tweede consult reserveren wij 15 minuten. Dit in tegenstelling tot andere behandelcentra en ziekenhuizen waar een patiënt 5 tot 10 minuten bij de arts op consult komt. Indien een patiënt niet komt kunnen wij geen andere patiënten zien. Naast het feit dat dit leidt tot een verhoging van de praktijkkosten is dit een onnodige verhoging van de wachttijd voor patiënten die ook een afspraak willen maken.

Tevens willen wij u erop attent maken dat als u later binnenkomt dan afgesproken, de arts onvoldoende tijd heeft om uw behandeling te bespreken. Wij zullen dan aan u vragen om te wachten totdat er weer voldoende tijd is binnen het spreekuur. Uit principieel oogpunt streven wij ernaar dat een patiënt niet langer dan 15 minuten moet wachten.

Door de stijging van eerstgenoemde situatie zullen wij vanaf 1 juli a.s. een no show tarief van € 60,- in rekening brengen indien u uw afspraak niet binnen 24 uur annuleert.

Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft en hopen met dit bericht het aantal no show facturen zo laag mogelijk te houden.

Met vriendelijke groet,

Dr. Marianne Placzek


Klik hier om onze privacy verklaring te lezen. Wij gebruiken geen cookies.